Boventonen

In 2007 is mijn novelle “Boventonen” verschenen. Het is het verhaal van een jonge vrouw die in een amateurkoor zingt dat op koorweek gaat naar Engeland, naar St Ives in Cornwall, om een mis van William Byrd in te studeren.

Te bestellen via www.freemusketeers.nl.

Mooie site over St Ives: www.onestives.co.uk


Lezers over ‘Boventonen’

Hieronder enkele commentaren van lezers:

Vincent Bijlo, schrijver/cabaretier:
“Het is een kwetsbaar boek. En ook een gedurfd boek. Voor de niet-geprogrammeerde lezer.”

Ronald Plasterk, koorzanger/ oud-minister van onderwijs:
“Zo het al mogelijk is het wonder van het koorzingen geheel in woorden te vatten -hetgeen u nastreefde- dan is het u beslist gelukt om het inspirerende gevoel van het samen zingen over te brengen. Moge dit boek de opmaat voor een welluidend oeuvre zijn.

Maureen Peeck, emeritus-docent Engelse Letteren aan de UU:
“I don’t think your descriptions of the process of singing in a choir could be bettered; indeed I have never ever read such descriptions in any other work of fiction. It is an intriguing and original book and I thoroughly enjoyed reading it.”

Arjeh Kalmann, hoofdredacteur Utrechts Nieuwsblad:
“Ik vond het heel erg mooi. Maar net toen ik goed en wel in het verhaal zat, was het helaas afgelopen.” (tip van de schrijver: dan moet je het nog een keer lezen)

Jan-Paul Rosenberg, poezie-uitgever:
“Eindelijk eens een Nederlands literair werk dat niet in de grachtengordel gesitueerd is. Het is goddank niet hip en oversekst, maar hoogst origineel en hoogst literair.”